En İyi 15 Bilim Kurgu ve Yapay Zeka Filmi
Bilim Kurgu Filmler

Yapay Zeka Film

Yapay zekanın tanımını , insanlar tarafından yapılan bazı görevleri makinelere yazılım yardımıyla yaptırmak olarak söyleyebiliriz.Zeki bir insan tanımı bizlere zekiliğin daha çok bilgiye dayalı olduğunu ve zeki insanların diğer insanlara göre daha çok araştıran kişi olduğunu açıklar.
Yapay zekalarda günümüzde böyledir.Yapay zekanın zekiliği artık yaptığı işe , marifetlerine göre nitelendirilmektedir.Fabrikada otomatik bir iş yapan robot kol toplumda yapay zekanın bir örneği olarak algılanmamaktadır.Ancak yapay zeka sadece insana benzeyen , insan gibi konuşan ve hareket eden makineler değildir.Telefonlarımız,bilgisayarlar,arabalar,uygulamalar ve fabrikalar neredeyse tamamen yapay zeka teknolojisiyle donatılmıştır.

Yapay zeka filmler 1927 yıllarına kadar uzanmaktadır.Siyah beyaz olarak ekran önüne çıkan ilk filmlerden birisi Metropolis'tir.Bu filmde makineler ve insanlar konu alınır.İlk bilgisayar 1946 yılında icat edilmişken Fritz Lang tarafından böyle bir filmin çekilmesi , gelecek diğer bilim kurgu filmlerine ışık tutmuştur.Aradan geçen yıllarda bilim kurgu filmlerindeki gelecek teorilerinin çeşitlenmesine neden olmuştur.Kimi film'de yapay zeka robotlar insanların sonunu getirirken , kimisinde ise robotlar ve insanlar birlikte yaşamayı öğrenmiştir.

Bilim Kurgu Filmleri

Yapay zeka film izlemek bizleri farklı boyutlara götürmektedir.Bu tarz filmleri Bilim Kurgu filmleri başlığı altında toplayabiliriz.Bu kategoride yüzlerce film bulunmaktadır.Bugün en iyi 20 bilim kurgu filmini izleyeceğiz.
Bilim kurgu filmleri kimimize saçma gelse bile , günümüzde kullanılan bir teknolojik alet veya gelişme günümüzde gerçekleştirilmiştir.Cep telefonu icadı , icat edilmeden önce bizlere film sahnelerinde gösterilmiş ve o yıllarda " ne kadar saçma bir alet" gibi yorumlar yapılmıştır.Ancak o film sahnesinden yıllar telefon herkes tarafından kullanılabilecek seviyeye gelmiştir.

1-Artificial İntelligence (Yapay Zeka Film) (2001)
Artificial İntelligence
Artificial İntelligence
Tür : Dram,Fantastik,Bilim Kurgu
İmdb : 7,2
Beyaz Perde : 4,4
Konusu : 11 yaşında olan David "Yapay Zeka" filminin ana karakterlerinden birisidir.David her çocuk gibidir.Ancak David'i diğer çocuklardan ayıran , onlardan farklı kılan bir özelliği vardır.David Yapay zeka bir robottur.David çocuksuz ailelere oyuncak gibi verilmektedir.Bunun farkında olan David bu gidişe dur demek ister ve tehlikeli bir yola çıkar.

2-Ex Machina (2014)
ex-machina film
Ex-Machina 
Tür : Bilim Kurgu,Dram,Fantastik
İmdb : 7,7
Beyaz Perde : 3,7
Konusu : Bir arama motoru sahibi düşünün.Arama motoru sahibi elindeki milyonlarca verininde katkılarıyla yapay zeka insanlar gibi davranabilen bir robot üretir.Ancak robot cam bir odanın içinde kilitlidir.Seanslar halinde robota sorular sorar.Arama motorunun sahibi , gizli bölgeye "Caleb" adında birini çağırır ve artık seansları "Caleb" gerçekleştirmektedir.Yapay Zeka robotun tüm özellikleri insanlarla aynıdır.Caleb ve Robot duygusal bir bağ yakalamışken , Caleb'in başına gelen olay filmin ana fikri olabilecek nitelikte.
3- I Robot (BEN ROBOT)
i-robot film
i-robot
Tür : Dram,Uyarlama Film,Bilim Kurgu
İmdb : 7,1
Beyaz Perde : 4,2
Konusu : Toplumda insanlar ve robotlar birlikte yaşayarak hayatlarını geçirmektedir.Del Spooner adındaki polis memuru robotlara karşı fobisi vardır ve hayat onun için gün geçtikce daha zor hale gelmiştir.Bir bilim adamı öldürülür ve bilim adamının çok gizli bir proje yürüttüğü ortaya çıkar.Cinayeti işleyenin bir yapay zeka robot olmasından şüphelenilir.Gerçekler ortaya çıktıkca esrarengiz olaylar birbiri arkasından gelir.
a.i rising
A.I Rising
Tür : Dram,Bilim Kurgu
İmdb : 6,0
Beyaz Perde : 4,4
Konusu :Erotizm ve Bilim kurgu tadında genel sinema izleyicileri tarafından pek beğenilmemiş bir filmdir..Milutin bir uzay pilotudur.Çok büyük bir uzay şirketi olan Ederlezi şirketi uzayda daha önce keşfedilmemiş Alpha Centauri adındaki bölgeye gitmek için proje yapar.Bu yolculukta pilot ise Milutin olacaktır.Ancak bu yolculuğu farklı kılan Milutin'in yanında Nimani adı verilen Android bir kadın verilecek olmasıdır.
5-Terminatör
the terminatör
Terminatör

Tür : Fantastik,Bilim Kurgu
İmdb : 7,5
Beyaz Perde : 3,8
Not: Seri filmlerden birisidir.6 serisi vardır.İlk film 1984 yılında , son terminatör filmi ise 2019 yılında çıkmıştır.
Konusu : 2029 yılında insanlar artık robotlar tarafından yok olma ile karşı karşıyadır.Azınlık bir grup direnişçi insan kalmıştır.Robotların amacı gezegendeki tek güç olmak.Plan oluşturup Terminatörü geçmişe gönderen robotlar John Connor'un doğmasını engellemek için Sarah Connor'u öldürmeye karar verirler.Terminatör Sarah Connoru öldürmek için tasarlanan bir robottur.
6-Marslı (The Martian 2015)
marslı film
Marslı

Tür 
: Dram,Bilim Kurgu
İmdb : 8,0
Beyaz Perde : 4,3
Not: Oscar adayı olarak gösterilmiştir.Ayrıca 40 farklı dalda ödül almıştır.
Konusu : Bir astronot ekibi görev için marsa giderler.Marsta yeryüzüne iniş yaptıktan sonra fırtına ile savrulurlar.Astronotlardan biri fırtınada yara alır ve kaybolur.Diğer astronotlar onun öldüğünü sanıp dünyaya dönerler.Marsta tek başına kalan "Mark Watney" için artık hayat yeni başlıyordur.Yarasını iyileştirmeli ve hayatta kalmaya çalışmalıdır.
7-Her (Aşk) (2013)
her film
Her

Tür 
: Dram,Romantik,Bilim Kurgu
İmdb : 8,0
Beyaz Perde : 4,5
Not: 1 Oscar ve farklı dallarda 80 ödül kazanmıştır.
Konusu : Theodore Twombly adındaki karakterimiz "Samantha" adında bir program ile tanışır.Bu program sadece bir sesten ibarettir.Günümüzdeki "siri","google assistan" gibi.Olaylar Samantha ve Theodore Twombly arasında olan tuhaf ilişki ile devam etmektedir.
8-Blade Runner (Bıçak Sırtı)
blade-runner film
Blade-Runner

Tür 
: Fantastik,Bilim Kurgu
İmdb : 8,1
Beyaz Perde : 3,9
Not: Blade Runner 1982 ve Blade Runner 2049 olarak iki seridir.
Konusu : Film 1982 yılında vizyona girmiş olup konu olarak ileri bir tarihi 2019 yılını işlemektedir.Ülkenin büyük üreticilerinden olan bir firma dış görünüşü insan gibi olan robotlar üretmektedir.Bu robotlar genelde yasa dışı işler için kullanılır.2 milyonluk bir şehirde suçlu robotu bulmak polisler için oldukça zor bir hal almış olacaktır.
9-Star Trek 1979(Uzay Yolu)
uzay yolu film
Star-Trek
Tür : Fantastik,Bilim Kurgu
İmdb : 8,3
Beyaz Perde : 4,1
Not: Oscar ödülü almıştır.
Konusu : Kahramanların çoğu bildiğimiz kişilerdir ve bu sefer gençlik yıllarını izleyeceğiz.Dünyanın gidişatı götü gitmektedir ve genç ekip buna son vermek için savaş verecektir.Olaylar bu çerçevede ilerlemektedir.
10-ALİEN 1979 (YARATIK)
alien-film
Alien-Film

Tür 
: Dram,Bilim Kurgu ,Korku
İmdb : 8,4
Beyaz Perde : 3,0
Konusu : Bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın başından geçecekler bizim filmimizin konusu olacaktır.
11-A Space Odyssey 2001 (Bir Uzay Macerası)
A Space Odyssey
Uzay Yolu Macerası
Tür : Dram,Korku,Bilim Kurgu
İmdb : 8,3
Beyaz Perde : 4
Konusu : Varoluş ve başlangıç gibi uç konuları alan 4 kitaplık bir serinin , ilk kitabının beyaz perdeye dökülmüş filmidir.
12-Chappie (2015)
Chappie - film
Chappie

Tür 
: Suç,Bilim Kurgu
İmdb : 6,8
Beyaz Perde : 3,9
Konusu : Robotlardan meydana gelen güvenlik kuvvetleri ülkede aktif rol oynamaktadır.İnsanlar bu robotları sevmemekte hatta karşı koymak için hazırlanmaktadırlar.Bu robotlardan 1 tanesi kaçırılarak Deon tarafından yenilen programlanıp ,düşünebilen , hissedebilen bir robot haline gelmiştir.Deon bu robotu düşünebilen , hissedebilen bir robot yapmayı başarmıştır.Bu robotun ismi Chappie'dir insanlık için tehdit olarak algılanacaktır.Olaylar bu şekilde devam etmektedir.
13-Robocop (2014)
robocop
Robocop film

Tür 
: Aksiyon,Bilim Kurgu
İmdb : 6,2
Beyaz Perde : 3,4
Konusu : Robot teknolojisinin önde gelen şirketlerinden OmniCorp gelecek için çok önemli bir an atacaktır.Polis memuru Alex Murphy suçlular tarafından ağır şekilde yaralanır ve hayatta kalması çok zordur.Bilim adamları yeni teknoloji ile Polis memurunun yarı robot yarı insan olacak şekilde tedavi edilebileceğini söyler ve Robocop meydana gelir.
13-Automata (2014)
Automata

Tür 
: Gerilim,Bilim Kurgu
İmdb : 6,1
Beyaz Perde : 2,8
Not: Yapay Zeka robotlar ve insanların aynı dünyada olduğu bir zamanda geçen "Automata" filmi izleyiciler tarafından pek beğenilmese de , yapay zekanın geleceği konusunda bizleri aydınlatıyor.
Konusu: Robotların insanlardan daha önde olduğu bir dünyadayız.Robotlar artık kendi düzenlerini kurmuş ve insanlardan daha bilgililerdir.
Bicentennial Man
Bicentennial Man

Tür 
: Aile,Dram,Fantastik,Bilim Kurgu
İmdb : 6,9
Beyaz Perde : 4,1
Not: Eski bir yapay zeka robot filmidir.Filmden çıkartılacak çok ince dersler ayrıntılarda gizlidir.Oscar adayı gösterilmiş ancak ödülü alamamıştır.
Konusu:Teknolojinin yavaş yavaş büyümeye başladığı dönemde Richard Martin bir robot alır.Robota Andrew ismini verirler.Robot insanlara benzemeye başlar.Düşünmek , hissetmek gibi insan özelliklerinin kendinde de olmaya başladığının farkına varır.
Dünyayı kucaklama , sevgi gibi ana fikirlere sahip olan bu film aile ile izlenebilecek filmler arasında.
Saturn 3 film
Saturn 3

Tür 
: Korku,Bilim Kurgu
İmdb : 8,2
Not: Eski bir yapay zeka robot filmidir.Filmden çıkartılacak çok ince dersler ayrıntılarda gizlidir.Oscar adayı gösterilmiş ancak ödülü alamamıştır.
Konusu:En iyi uzay korku filmi kategorisinde ilk 3 sıradan birisinde kesinlikle yer alır dediğimiz Saturn filmi sizlere keyifli dakikalar yaşatacaktır."Uzayda kimse sizin çığlığınızı duymayacaktır." gibi meşhur sloganları vardır.

Yıldızlararası film
Yıldızlararası

Tür 
: Dram,Gizem,Bilim Kurgu
İmdb : 8,6
Beyaz Perde : 4,0
Konusu:10 yaşında bir zeki kız olan Murph ile Babası Cooper arasında geçecek olan esrarengiz olaylar , izleyicileri farklı boyutlara götürmektedir.Dünya çapında en çok izlenen bilim kurgu filmler arasında "interstellar" filmi yer almaktadır.

Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: