Yazılım Nedir ? Yazilim Dilleri ve Bilinmesi Gerekenler

YAZILIM

Yazılım istesek de istemesek de hayatımızın her alanına girmiş durumda.Çoğu zaman fark etmesek bile onlardan yardım istiyor ve aktif olarak kullanıyoruz.Örnek vermek gerekirse dijital kol saati,çamaşır veya bulaşık makinesi, televizyon,buz dolabı,telefonlar,akıllı saatler,televizyon kumandası .... ve birçok teknolojik alet.
Yazılım ilk icat edildiği yıldan itibaren çok hızlı bir gelişim göstermiş ve çok büyük bir güç olarak kullanılabilir hale gelmiştir.Bir ülkeyi bir yazılımla yok edebilir veya bir ülkenin ekonomisini üretilecek bir yazılımla darmaduman edebilirsiniz.Evet bu makalemizde yazılımın,programlamanın temellerine ineceğiz ve yazılım nedir ? ne değildir öğreneceğiz.

Yazılım Nedir ?

İnsanların çeşitli görevleri donanım aletlerine yaptırmak için kullandıkları , 0 ve 1 komutlarına yazılım denir.Yazılımlar 0 ve 1 komutlarından oluşur ve buda devrelerdeki elektrik telleri vasıtasıyla meydana gelir.0 ve 1 rakamını Kapalı veya Açık olarak da düşünebilirsiniz.Bu tel telde meydana gelen açık kapalı durumuna ise bit denir.Bit aynı zamanda bilgisayardaki en küçük veri tipidir ve bilgisayarın depolayabileceği en küçük bilgi parçasıdır.
Devrelerdeki tel sayısı arttıkça taşınabilecek bilgi sayısı da artmaktadır.Böylece daha fazla bilgiyi temsil edebiliriz.0 ve 1 sayısı ile nasıl müzik,resim,video temsil ediliyor diye soracak olursanız , onu aşağıdaki makaleden detaylı öğrenebilirsiniz.

0 ve 1'ler hakkında daha fazla bilgi için bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

İşletim Sistemi Yazılımları 
İşletim sistemi bilgisayarlarımızın ilk açılış anından kapanış anına kadar görev yapan yazılımlardır.Günümüzde en çok tercih edilen işletim sistemi Windows'dur.

Uygulama Yazılımları 
Belirli problemlerin çözümü için yazılmış programlardır.Belirli bir dil kullanılarak yazılır (pyhton,php,c++,c#).Hangi platform için yazılmışsa o platformda çalışır.

Yazılım Dilleri 

Yazılım dilleri belli amaçlar doğrultusunda geliştirilmiş programlama dilleridir.Dünya üzerinde 2000'den fazla programlama dili mevcuttur.Dünya üzerinde popüler olan Java,Java Script,PHP,Pyton , C# gibi birçok programlama dili vardır.

Yazılım Kursları

Yazılım temeli hiç olmayan birisi HTML öğrenmekle yazılıma başlayabilir.HTML bir programlama dili değildir.Ancak çok az da olsa yazılım mantığını anlamanızda katkıda bulunacaktır.Yazılım kursunu online olarak satın alabilir veya özel şirketlerin ücretli ücretsiz kurslarına katılabilirsiniz.İnternet üzerinden C#,PHP,HTML,Sıfırdan Programlama, gibi başlıklarda yüzlerce kurstan birini satın alabilirsiniz.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 Comments: